Helene Billgren i samarbete med Post Fire Dew

Odd Molly International AB (publ)

PRESSMEDDELANDE
Stockholm den 10 juni 2011Post Fire Dews vår/sommar kollektion för 2012 lanseras i samarbete med Helene Billgren. Helene har designat ett tryck som är återkommande i flera av kollektionens plagg.

Helene Billgren berättar:
”Mönstret är en karta eller ett spel, att färdas över stock och sten och stanna, kanske vid en grill. Det finns granar med och utan barr, kottar med tyngd och rökringar för dom som inte kan vara utan. Vid stigen en trubadur som spelar, kanske för dig. För mig en ynnest att få sitta i samma båt som ett klädmärke som Post Fire Dew”.

Helenes print kommer användas på totalt sju produkter både som foder i jackor, tryck på en sjal och T-shirts, samt brodyr på en tröja.

Per Holknekt, kreativ chef på Post Fire Dew berättar:
“Helenes konst illustrerar för mig det där spretigt sköna i många våras hjärnor… Försiktighetsmekanismerna i oss censurerar ju oftast fram så välformulerade uttryck att dessa oftast tappar liv och trovärdighet. Jag blev så glad när en så stor och skön konstnär som Helene Billgren ville samarbeta med oss. Det är en sann ära att få jobba med en artist som så snyggt representerar den där sköna orädslan som vi på Post Fire Dew hyllar”.

Vår/sommar 2012 kollektionens tema är “coming to town” och uttrycker manlighet i okomplicerad design som helt enkelt ser väldigt bra ut på ett attraktivt omedvetet sätt. Klassiskt, tidlöst och med sköna kvalitéer. Många av kvalitéerna är organiska och återvunna ur tidigare material. Färger för säsongen är framförallt olika marina toner samt naturfärger i vitt, grått och sand. Kontrastfärger i rött och klarblått gör detaljerna i kollektionen.

Om Helene Billgren:
Helene Billgren bor och verkar i Stockholm. Hennes konst finns representerad hos bland andra Moderna Museet, Göteborgs Konstmuseum, Malmö Konstmuseum och Statens Konstråd. Hon har även arbetat med kostym- och rekvisitdesign för bland annat Riksteatern, Strindbergteatern och Denandenoperan i Köpenhamn.

Om Post Fire Dew:
Post Fire Dew är ett herrvarumärke inom Odd Molly Internationals koncern och grundades 2009 med Ylva Liljefors som chefdesigner. Post Fire Dew har sedan starten arbetat med olika intressanta och populära konstnärer inför varje kollektion. Mattias Olsson, Moley Talhaoui, Andreas Englund och nu Helene Billgren. Samarbetet har varit en del av att förstärka den konstnärliga nivån för varumärket.

Om Odd Molly:
Odd Molly är ett svenskt bolag som designar, marknadsför och säljer mode. Odd Mollys produkter säljs genom cirka 1 300 externa återförsäljare i ett fyrtiotal länder runt om i världen. Därutöver har Odd Molly idag tre konceptbutiker i Stockholm, Los Angeles och Köpenhamn samt två outletbutiker i Kungsbacka och Barkarby. Odd Molly har 56 anställda. Bolagets lönsamma tillväxt bygger på kreativ design, konsekvent varumärkesarbete och en affärsmodell som möjliggör expansion med begränsat kapitalbehov och låg lagerrisk. Odd Mollys aktie handlas sedan den 21 juni 2010 på NASDAQ OMX Stockholm.

För mer information vänligen kontakta:
Scandinavian Press Room +46 8 545 00 550, inquiry@scandinavianpressroom.com (inquiry@scandinavianpressroom.com)
Jenny Annerhult +46 70 742 25 29, jenny@postfiredew.com (jenny@postfiredew.com), www.postfiredew.com