Svenska Odd Molly och Helena Christensen i samarbete

PRESSMEDDELANDE
Stockholm den 21 juli 2008

Odd Mollys vår/sommarkollektioner för 2009 lanseras i samarbete med den danska supermodellen Helena Christensen. Samarbetet invigs då Odd Molly premiärvisar dessa kollektioner under danska modeveckan i augusti, närmare bestämt på Odd Mollys World Premiere Runway Show fredagen den 8/8 kl 20.00 på D´Angleterre i Köpenhamn. Helena Christensen är Odd Mollys värdinna för kvällen.
Under samma vecka sker fotograferingarna inför de annonser som kommer att publiceras i ledande modemagasin i länder som USA, England, Italien, Sverige, Danmark m fl.

Per Holknekt, kreativ chef på Odd Molly berättar:
”Jo, det var lite av en chansning när vi valde att kontakta drömtjejen för våra kampanjer. Men Helena gillar verkligen det vi gör och vårt samarbete är produkten av en supersimpel förhandling. Helena är mittiprick för oss och hela hennes feeling andas Odd Molly… och för all del… även vice versa. Detta känns som ett starkt statement, men vi hör hemma på en mycket hög nivå och det här samarbetet känns bara självklart för oss alla”.

Helena flygs in från New York för jobbet och hennes fotograf, ukrainska Yelena Yemchuk flygs in från Kiev. Yelena har tidigare fotograferat kampanjer för företag som t ex Lacroix, Dries van Noten, Kenzo, Cacharel m fl.

Odd Mollys annonskampanjer med Helena Christensen börjar publiceras från januari 2009.
Stylist för uppdraget blir svenska Eva Lindh
Designchef hos Odd Molly är Karin Jimfelt-Ghatan
Kreativ chef för kampanjen är Per Holknekt

Pr-kontakt hos Odd Molly: Jenny Spångberg, +46 70 742 25 29 ( jenny@oddmolly.com )

Odd Molly:
Odd Molly är ett svenskt varumärke inom mode och design grundat mars 2002. Odd Mollys modeplagg säljs via drygt 1600 modebutiker och varuhus i 38 länder. Trots bolagets korta historia har man redan vunnit ett stort antal stora utmärkelser, däribland ”Årets Exportföretag 2006”, ”Årets Varumärke i detaljhandeln 2007”, ”Årets Stjärnskott vid entreprenörsgalan 2007”, ” Intnl Prêt-à-porter Award 2005”. Odd Molly är ett publikt bolag vars aktie är listad på First North. Födelse- och tillväxtstoryn kring Odd Molly har rönt stor svensk och internationell uppmärksamhet och sagan lär, detta till trots, knappt ha börjat.

Helena Christensen:
Helena Christensen kan verkligen kallas en av de ledande supermodellerna från 1990-talet. Hon har hunnit med lite av varje under sin karriär, faktiskt mer än de flesta i denna elitgrupp som mer eller mindre alla känner till. Helena har lång erfarenhet av modeuppvisningar och fotograferingar för modetidskrifter och är fortfarande en av de mest eftertraktade modellerna. Modevärldens ledare lovordar ständigt Helena i översvallande ordalag på grund av hennes bländande skönhet. Den numera avlidne designern Gianni Versace sa att hon har en fantastiskt vacker kropp. Karl Lagerfeld menade att hon har en figur som man mycket sällan ser. John Gallianos kommentar var att ingen har snyggare ben än hon och att hon får kläderna att bli häftiga och levande.

Förutom de mer traditionella modelluppdragen har Helena även medverkat i olika projekt inom filmvärlden och på TV. Några av dessa är: Modeshowen Fashionably Loud på MTV, independentfilmen Inferno från 1992, och Chris Isaaks framgångsrika musikvideo Wicked Game.

Helena föddes på juldagen 1968 och växte upp i Danmark. Hennes far är dansk och hennes mor kommer från Peru. Som barn intresserade hon sig bland annat för musik och fotografering. Idag bor hon i New York med sin son Mingus, som är åtta år gammal. Hon är intresserad av bland annat målning, fotografering, inredning och rockmusik. Tillsammans med Leif Sigersen har hon dessutom en egen modebutik i New York med namnet BUTIK. Hon är också mycket engagerad i olika välgörenhetsprojekt och stöder bland annat Chernobyl Children’s Project International (CCPI) och FoodBank New York City och många fler.