VD-skifte i Odd Molly

Odd Molly International AB (publ)

PRESSMEDDELANDE
Stockholm den 15 juni 2011Christina Tillman har beslutat sig för att, efter snart sju år, lämna sin position som VD i Odd Molly. Till ny VD i Odd Molly har Anna Attemark utsetts. Hon är idag utvecklingschef på H&Ms inköpsavdelning och kommer att tillföra mångårig erfarenhet och stor kunskap om ledarskap, sortimentsutveckling och arbetsmetoder inom den globala modeindustrin. Christina kvarstår som VD fram till dess att Anna tillträder, vilket väntas ske senast under december.

Christina Tillman har varit VD för Odd Molly sedan 2005 och har under sin tid i bolaget lett arbetet med att utveckla Odd Molly från ett privatägt bolag till ett börsnoterat företag med en försäljning på 355 MSEK i 35 länder. Under denna period har bolaget växt kraftigt under lönsamhet och vunnit ett flertal utmärkelser. Beslutet att lämna sin position som VD sker då Christina söker nya privata och professionella utmaningar och genomförs i samband med att bolaget funnit rätt efterträdare.

”Vi beklagar men respekterar Christinas beslut att lämna VD-rollen på Odd Molly. Christina är en mycket omtyckt ledare som starkt bidragit till bolagets utveckling, uppmärksamhet och framgång. Hon har lett Odd Molly från en entreprenörsstyrd uppstickare till ett börsnoterat företag med internationell verksamhet. Samtidigt är vi mycket nöjda över att ha lyckats rekrytera en toppkraft i form av Anna Attemark, som med sin bakgrund och profil kommer att tillföra mycket värdefull erfarenhet och kompetens till Odd Molly”, säger Christer Andersson, styrelsens ordförande.

”Odd Molly är mer för mig än ett arbete, men efter snart sju år som VD är det dags att gå vidare. Mitt engagemang för bolaget kvarstår och jag är väldigt glad över att Anna tackat ja till att ta över stafettpinnen för att med ny kraft leda Odd Molly till nya framgångar”, säger Christina Tillman, avgående VD.

Anna Attemark tillträder som VD för Odd Molly senast under december. Hon är för närvarande utvecklingschef på H&Ms inköpsavdelning och har gedigen erfarenhet av att framgångsrikt leda arbetet med att utveckla kollektioner för den internationella modemarknaden. Anna är 42 år och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.

”Jag ser verkligen fram emot att få möjlighet att bidra till en fortsatt framgångsrik utveckling av varumärket och bolaget Odd Molly, och hoppas och tror att jag och mina erfarenheter kan vara en tillgång”, säger Anna Attemark, tillträdande VD.

Christina Tillman kommer att arbeta vidare som VD fram till dess att Anna Attemark är på plats. För ytterligare information, vänligen kontakta:
Christina Tillman, VD Odd Molly, telefon: 08-522 28 502 eller mobil: 0733-10 60 00
Christer Andersson, ordförande Odd Molly, telefon: 070-752 60 10

Informationen i detta pressmeddelande är sådan information som Odd Molly International AB skall offentliggöra i enlighet med lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 15 juni 2011 CET 14:00.

Om Odd Molly
Odd Molly är ett svenskt bolag som designar, marknadsför och säljer mode. Odd Mollys produkter säljs genom cirka 1 300 externa återförsäljare i cirka 35 länder runt om i världen. Därutöver har Odd Molly idag fem egna butiker i Stockholm, Kungsbacka, Barkarby, Los Angeles och Köpenhamn. Odd Molly har 57 anställda. Bolagets lönsamma tillväxt bygger på kreativ design, konsekvent varumärkesarbete och en affärsmodell som möjliggör expansion med begränsat kapitalbehov och låg lagerrisk. Odd Mollys aktie handlas sedan den 21 juni 2010 på NASDAQ OMX Stockholm.

Odd Molly International AB, Kornhamnstorg 6, 111 27 STOCKHOLM, Växel: +46 8 522 28 500
www.oddmolly.com (http://www.oddmolly.comPressbilder finns att ladda ned från Odd Mollys hemsida www.oddmolly.com under ”press”. Odd Molly har även ett eget nyhetsbrev som rapporterar mindre nyheter från den dagliga verksamheten. För att prenumerera på det, gå till www.oddmolly.com och klicka ”sign up for our newsletter”.)
Pressbilder finns att ladda ned från Odd Mollys hemsida www.oddmolly.com under ”press”. Odd Molly har även ett eget nyhetsbrev som rapporterar mindre nyheter från den dagliga verksamheten. För att prenumerera på det, gå till www.oddmolly.com och klicka ”sign up for our newsletter”.