Logistea inkluderas i EPRAs index för noterade fastighetsinvesteringar

EPRA, European Public Real Estate Association, administrerar tillsammans med FTSE Russel och Nareit ett globalt fastighetsindex, vars syfte är att representera generella trender i berättigade fastighetsaktier över hela världen. Indexet är ett ledande globalt index för noterade fastighetsinvesteringar. I den senaste kvartalsvisa indexgranskningen, som publicerades på kvällen den 6 september, bekräftades det att Logistea AB kommer att inkluderas i det globala indexet från måndagen den 23 september 2024.

”Inkluderingen i EPRAs index är ytterligare en positiv effekt av sommarens samgående med KMC Properties ASA. Utöver det ökade intresset för Logistea och vår aktie är inkluderingen ett bevis på att vår aktie är investeringsbar för både nordiska och internationella privata investerare och större institutionella aktörer. Vi ser fram emot att fortsätta skapa bra aktieägarvärde till både nya och befintliga aktieägare,” säger vd Niklas Zuckerman.

I 2023 annonserade EPRA att Logistea är det första och hittills det enda svenska fastighetsbolag som lyckats uppnå guld i EPRAs finansiella Best Practice Recommendations Awards.