Odd Molly öppnar butik på Robertson Boulevard i Los Angeles

Odd Molly International AB (publ)

PRESSMEDDELANDE
Stockholm den 29 september 2009

Odd Molly ökar närvaron i USA och öppnar sin första egna butik där under våren 2010. Butiken kommer att ligga mitt i Los Angeles trendigaste distrikt och är ytterligare ett steg i satsningen på att nå en starkare ställning på den amerikanska marknaden. Butiken gör att Odd Molly kan visa upp en helhet i sin kollektion i en miljö som är unik för varumärket och ska ses som ett komplement och stöd till befintliga återförsäljare.Odd Molly har tidigare enbart sålt sina kollektioner via externa återförsäljare, men öppnade i februari 2009 sin första egna butik på Humlegårdsgatan i Stockholm. Efter en framgångsrik start för den svenska butiken väljer Odd Molly nu att öppna sin andra butik – denna gång i Los Angeles, där bolaget sedan ett par år har dotterbolag och kontor. Butiken i Los Angeles kommer att ligga på 104 S. Robertson Boulevard, West Hollywood, mitt i stadens trendiga modedistrikt, och väntas öppna i februari 2010. Butiksytan blir knappt 250 kvm och butiken kommer att utformas enligt samma koncept som i Stockholm.

– Vi har hittat en bra lokal med ett perfekt läge och öppnar nu en butik i Los Angeles för att skapa ytterligare genomslag för varumärket. Beslutet är ett viktigt steg i att öka offensiven och vi bedömer att egen butiksnärvaro, i kombination med externa återförsäljare, är det bästa sättet för Odd Molly att stärka sin ställning i USA, säger Christina Tillman, VD.

Med en egen butik får Odd Molly möjlighet att visa bredden i sortimentet i en av Odd Molly noggrant utvald miljö, vilket bedöms gynna nuvarande och nya externa återförsäljares efterfrågan i USA. Butiken ökar också förutsättningarna för en stark lansering av herrkollektionen, som planeras till hösten 2010. Organisationen förstärks också i USA med en lokalt nyanställd försäljnings- och marknadsansvarig.

Odd Molly har ingen fastställd etableringsplan för fler butiker, utan kommer att utvärdera utfallet från de satsningar som nu görs och fortlöpande bedöma intressanta möjligheter.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Christina Tillman, VD Odd Molly, telefon: 08-522 28 502 eller mobil: 0733-10 60 00Om Odd Molly
Odd Molly är ett svenskt bolag som designar, marknadsför och säljer mode för kvinnor genom framförallt externa återförsäljare världen över. Produkterna kännetecknas av vacker, personlig och sinnlig design i kombination med hög kvalitet och en tydlig profil. Odd Molly-produkter såldes under våren genom cirka 1 550 externa återförsäljare samt en butik i egen regi i 36 länder runt om i världen, varav i 24 med lokal representation. Odd Molly har 40 anställda på kontoren i Stockholm och Los Angeles samt i den egna butiken i Stockholm. Omsättningen 2008 uppgick till 268 MSEK och rörelseresultatet till 68 MSEK. Odd Mollys lönsamma tillväxt bygger på kreativ design, konsekvent varumärkesarbete och en affärsmodell som möjliggör expansion med begränsat kapitalbehov och minimerad lagerrisk. Odd Mollys chefsdesigner fick Damernas Världs designpris Guldknappen i augusti 2008.

Odd Mollys aktie handlas på First North och bolagets Certified Adviser är Swedbank.

Odd Molly International AB, Kornhamnstorg 6, 111 27 STOCKHOLM, Växel: +46 8 522 28 500
www.oddmolly.com

Pressbilder finns att ladda ned från Odd Mollys hemsida www.oddmolly.com under ”press/media”.
Odd Molly har även ett eget nyhetsbrev som rapporterar mindre nyheter från den dagliga verksamheten. För att prenumerera på det, gå till www.oddmolly.com och klicka ”sign up for our newsletter”.