Ylva Liljefors ny designer för Odd Mollys herrsatsning

Ylva Liljefors, som senast kommer från Tiger of Sweden Jeans, är ny ansvarig designer för Odd Mollys herrsatsning. Tillsammans med Odd Molly-grundaren Per Holknekt ska Ylva designa en herrkollektion vars namn ännu inte är officiellt.

”Ylva är en fantastisk och modig designer med högt i tak och fingertopp för det mest finstilta. Ylva är dessutom en nära vän och vi har redan det där sköna ömsesidiga superförtroendet som krävs för att kunna skapa och utveckla tillsammans. Ylva är ett riktigt dream catch för mig och oss”, säger Per Holknekt.

Herrkollektionen kommer att tas fram under ett eget varumärke och säljas in under början av 2010 för att leverans ut i internationella butiker till hösten 2010.

Ylva gick ut Beckmans 1999 och har sedan dess haft sin egen kollektion Ylva Liljefors.
2002 fick hon Guldknappen, men har även jobbat för J. Lindeberg och som frilansande designer för Odd Molly.

Hennes bakgrund innefattar även design av scenkläder till Robyn, The Ark och Linda Sundbladh för Lambretta.

Ylva är född 1972 och har en sambo och en dotter på fem år.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Sara Strand, PR, telefon 08-522 28 572 eller 070-440 35 39 e-mail sara@oddmolly.comOm Odd Molly
Odd Molly är ett svenskt bolag som designar, marknadsför och säljer mode för kvinnor genom framförallt externa återförsäljare världen över. Produkterna kännetecknas av vacker, personlig och sinnlig design i kombination med hög kvalitet och en tydlig profil. Odd Molly-produkter säljs i vår genom cirka 1 550 externa återförsäljare samt en butik i egen regi i 36 länder runt om i världen, varav i 23 med lokal representation. Odd Molly har 36 anställda på kontoren i Stockholm och Los Angeles samt i den egna butiken i Stockholm. Omsättningen 2008 uppgick till 268 MSEK och rörelseresultatet till 68 MSEK. Odd Mollys lönsamma tillväxt bygger på kreativ design, konsekvent varumärkesarbete och en affärsmodell som möjliggör expansion med begränsat kapitalbehov och minimerad lagerrisk. Odd Mollys chefsdesigner fick Damernas Världs designpris Guldknappen i augusti 2008. Odd Mollys aktie handlas på First North och bolagets Certified Adviser är Swedbank.
Odd Molly International AB, Kornhamnstorg 6, 111 27 STOCKHOLM, Växel: +46 8 522 28 500
www.oddmolly.com

Pressbilder finns att ladda ned från Odd Mollys hemsida www.oddmolly.com under ”press/media”.
Odd Molly har även ett eget nyhetsbrev som rapporterar mindre nyheter från den dagliga verksamheten. För att prenumerera på det, gå till www.oddmolly.com och klicka ”sign up for our newsletter”.