Odd Molly i samarbete med We aRe SpinDye®

Odd Molly är det första modevarumärket som samarbetar med företaget We aRe SpinDye® – ett företag som erbjuder hållbara infärgningstekniker för syntetiska material i klädindustrin.

Istället för att de färdiga tygerna läggs i kemikaliebad, smälts färgpigmentet in i tygets plastfibrer. Detta tillvägagångssätt minskar dramatiskt användandet av vatten, kemikalier, koldioxid och energi.

Tyget och därmed slutprodukten har enastående prestanda och enorma fördelar för miljön. Färgen tål UV-strålning, tvätt och slitage mycket bättre än traditionellt infärgat tyg.

”För oss är det fantastiskt kul att se att Odd Molly har visat allvar med sitt hållbarhetsengagemang och antagit utmaning till att göra en mer hållbar produktion av sin kollektion tillsammans med oss på We aRe SpinDye®.” säger Martin Berling, co founder We aRe SpinDye®

Av tyget har Odd Molly designat jackan, ”Earth Saver jacket ” i 100% återvunnen polyester. Vadderingen är också miljövänlig då den är tillverkad av ett växtbaserat material och ändå har liknande isoleringsförmåga som dun.

”Vårt mål är att hela tiden förbättra oss och att succesivt öka andelen hållbara material och produkter i vårt sortiment. Resultatet av samarbetet med WeaReSpindye är en produkt vi verkligen är stolta över – helt i linje med vårt mål att förse vår kund med tidlösa kläder av hög kvalitet med så lite negativ påverkan på miljön som möjligt.” säger Kristin Roos, produktionschef på Odd Molly.

Följande effektivitetsvinster uppnås med den återvunna SpinDye® PET-plasten jämfört med ny polyester som färgats på traditionellt sätt.

  • 75% mindre vatten
  • 67% färre kemikalier
  • 39% mindre energi
  • 20% lägre koldioxidutsläpp

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta

Filippa Orback, filippa.orback@oddmolly.com, 076-145 56 68