Odd Molly lanserar nytt produktområde – hudvård

Odd Molly International AB (publ)

PRESSMEDDELANDE
Stockholm den 12 november 2008

Odd Molly breddar sitt sortiment och lanserar produkter inom hudvård under nästa år. Satsningen sker tillsammans med det svenska läkemedelsföretaget CCS. Produkterna blir en naturlig förlängning av Odd Mollys befintliga utbud av kläder som kombinerar kvinnligt och sinnligt med en känsla av ”en härlig söndagsmorgon”.
Odd Molly har inlett ett samarbete med CCS (Clean Chemical Sweden AB) om att skapa ett antal produkter inom hudvård. Inledningsvis kommer utbudet omfatta kropps-, hand- och fotvårdsprodukter, dusch-/badartiklar samt lipbalm. Hud- och kroppsvårdsprodukterna kommer att distribueras internationellt bland Odd Mollys befintliga återförsäljare och via nya distributionskanaler noggrant utvalda av CCS.

Inspirationen till hudvårdsserien är hämtad ur Odd Mollys klädkollektioner som till stor del bygger på rena naturmaterial. Bomull och silke som ger en fantastisk känsla på huden är därför viktiga ingredienser i serien. Produkterna kommer också kryddas med unika råvaror från världens alla hörn, som till exempel sheabutter från Afrikas savann eller kaktusjuiceextrakt från Mexico. En lustfylld, sensuell hudvårdsserie som väcker välbehag för kropp och själ.

CCS ansvarar för produktutvecklingen av hud- och kroppsvårdsserien i nära samarbete med Odd Mollys eget design- och varumärkesteam. Odd Mollys första hudvårdsprodukter beräknas finnas i butik under hösten 2009 och alla produkter kommer att tillverkas i Sverige.

”En grundläggande idé bakom Odd Molly är att värna om sig själv och sitt välbefinnande. Att vi nu utvecklar vårt erbjudande till hud- och kroppsvård är ett naturligt led i vår sortimentsutveckling och ett fantastiskt komplement till våra klädkollektioner. Valet av CCS ger oss en trygg samarbetspartner som kan leverera en förstklassig produkt samtidigt som de förstår vårt varumärke och känslan vi vill förmedla”, säger Christina Tillman, VD Odd Molly.

Produkterna tas fram med inriktning på Odd Mollys medvetna målgrupp – kvinnor som vågar vara sig själva, gå sin egen väg med stor aptit på livet – och som gärna skämmer bort sig själva.

”Vi är oerhört stolta och glada över samarbetet med Odd Molly, ett företag vi delar grundläggande värderingar med. Med CCS gedigna kunskap kring utveckling av hudvård kombinerad med Odd Mollys fingertoppskänsla för design, vill vi erbjuda den moderna kvinnan en serie lustfyllda produkter som tilltalar alla sinnen”, säger Jonas Nilsson, VD CCS.

För vidare information, vänligen kontakta:
Christina Tillman, VD Odd Molly, telefon: 08-522 28 502 eller mobil: 0733-10 60 00
Jonas Nilsson, VD CCS, telefon: 0243-781 08 eller mobil: 070-554 16 80
Om CCS
CCS – Clean Chemical Sweden AB – ett svenskt läkemedelsföretag som, förutom läkemedel, utvecklar, tillverkar och marknadsför kroppsvårdsprodukter och dentalprodukter. Alla CCS läkemedel och hudvårdsprodukter tillverkas i Borlänge där företaget har sitt huvudkontor och sin produktionsanläggning. Samtliga produkter innehåller enbart noggrant utvalda råvaror som är hud- och irritationstestade. Hudvårdsprodukterna finns idag på Apotek över hela Norden och ett antal marknader i Europa.
Clean Chemical Sweden AB, Tunavägen 277B, 781 73 BORLÄNGE, +46 243 781 00
www.ccs-se.com.

Om Odd Molly
Odd Molly är ett svenskt bolag som designar, marknadsför och säljer mode för kvinnor genom externa återförsäljare världen över. Odd Molly-produkter säljs i vår genom cirka 1 550 externa återförsäljare samt en butik i egen regi i 36 länder runt om i världen. Odd Molly har 33 anställda på kontoren i Stockholm och Los Angeles. Odd Mollys chefsdesigner fick Damernas Världs designpris Guldknappen i augusti 2008. Odd Mollys aktie handlas på First North och bolagets Certified Adviser är Swedbank.
Odd Molly International AB, Kornhamnstorg 6, 111 27 STOCKHOLM, Växel: +46 8 522 28 500
www.oddmolly.com

“welcome aboard the odd molly ccs friendship”