Odd Molly väljer BSK Arkitekter

Odd Molly International AB (publ)

PRESSMEDDELANDE
Stockholm 20 oktober 2008

När Odd Molly öppnar sin första egna konceptbutik i centrala Stockholm kommer den att vara signerad av två av Sveriges mest spännande inredningsarkitekter. Tove Sjöberg och Hedvig Andersson på BSK Arkitekter har valts för uppdraget att skapa en butiksmiljö i internationell klass som ska våga överraska, vara kvinnligt lyxig och samtidigt uttrycka en egen åsikt – med en självklar förankring i varumärkets kärna.
Odd Mollys första butik kommer att ligga på Humlegårdsgatan i centrala Stockholm och öppningen är planerad till februari 2009. Arbetet har nu inletts för att skapa en butiksmiljö med ingredienserna feminint, lyxigt och omtänksamt blandat med råa ytor och överraskande detaljer.

– Vi valde BSK Arkitekter till arkitektuppdraget för att de förenar kreativ udd och gränsöverskridande tankar med genuin erfarenhet. Avgörande vid vårt val var också att de tolkade Odd Mollys varumärke helt rätt. Vi tror att butiken verkligen blir något att längta till, säger Christina Tillman, VD på Odd Molly.

Odd Mollys butiksetablering sker för att kunna visa helheten i kollektionen i en miljö som speglar varumärket och ska ses som ett komplement och stöd till övriga befintliga återförsäljare.

– Vi är enormt glada och stolta över förtroendet och ser fram emot ett intensivt, kreativt och kul samarbete, säger Hedvig Andersson inredningsarkitekt BSK Arkitekter.

– En alldeles unik och personlig butik vill vi skapa, både lyxig och härlig men med egen särart – i samklang med varumärket Odd Molly, säger Tove Sjöberg, inredningsarkitekt BSK Arkitekter

För vidare information från BSK Arkitekter, vänligen kontakta:
Hedvig Andersson, +46 8 601 15 17, hedvig.andersson@bsk.se
Tove Sjöberg, +46 8 601 15 16, tove.sjoberg@bsk.se

För vidare information från Odd Molly, vänligen kontakta:
Christina Tillman, VD Odd Molly, telefon: +46 8 522 28 502, christina@oddmolly.com
Om BSK Arkitekter
BSK Arkitekter AB startade för 40 år sedan, och består nu av 42 arkitekter, inredningsarkitekter och ingenjörer, med relativt låg medelålder. Kontoret verkar inom såväl stadsbyggnad och husbyggnad som inredning. Åtskilliga stora och små uppdrag har utförts, kända och okända, bland annat Postens nya huvudkontor vid Tomteboda, och Södertälje Stadshus som invigs november 2008 av kronprinsessan Victoria.
BSK Arkitekter AB, Box 4020, 102 61 STOCKHOLM, Växel +46 8 601 15 00, www.bsk.se

Om Odd Molly
Odd Molly är ett svenskt bolag som designar, marknadsför och säljer mode för kvinnor genom externa återförsäljare världen över. Odd Molly-produkter säljs i vår genom cirka 1 550 externa återförsäljare samt en butik i egen regi i 36 länder runt om i världen. Odd Molly har 32 anställda på kontoren i Stockholm och Los Angeles. Odd Mollys chefsdesigner fick Damernas Världs designpris Guldknappen i augusti 2008. Odd Mollys aktie handlas på First North och bolagets Certified Adviser är Swedbank.
Odd Molly International AB, Kornhamnstorg 6, 111 27 STOCKHOLM, Växel: +46 8 522 28 500, www.oddmolly.com